Lekesiz Bir Cilt İçin Altın Kurallar

Lekesiz Bir Cilt İçin Altın Kurallar 














1. Cilt sorunlarında mutlaka uzmanına gidin.Cilt problemleri için bir dermatoloğa başvurun.

2. Cildinizi her gün temizleyin. Cilt temizliği için doğru ürünü seçin. Cilt tipinizi bilmiyorsanız bir uzmandan yardım alın, cilt temizleme ve bakım ürünlerini cilt tipinize göre seçin.

3. Tonik özelikle gözenekli ve yağlı ciltler için gereklidir. Kuru ve hassas ciltler için tonik yerine; demlenmiş çaylar, gül suyu ve soda kullanılabilir.

4. Cildinizi mutlaka nemlendirin. Yaz kış cildin nemlendirilmesi ve güneş koruyucu kremlerin kullanılması gerekir. 

5. Kozmetik ürünleri kullanırken dikkatli olmalı, cilde uygunluğu konusunda bilginiz yoksa doktorunuzdan yardım almalısınız.

5. Göz etrafı hassas olan kişiler özel ürünler kullanmalıdır. Göz çevresi her gün nemlendirilmeli ve bakım yapılmalıdır.

 6. Uykusuzluk cildin düşmanıdır. Günde 8 saat uyumaya özen gösterilmeli. Cildin genç kalması için düzenli uyku şart.

7.  Günde 8-10 bardak su içmeli, sağlıklı beslenmeli, bol bol meyve sebze yemeliyiz.

8. Özellikle tuz, un, şeker ve yağ cildimizi hızlı bir şekilde yaşlandırır. Bu ürünleri vücudun ihtiyacı kadar almalıyız.

9. Cilt sorunları için uzmanlara ve uzman doktorlara gitmeliyiz. Aksi taktirde cilde geriye dönüşü imkansız zararalar verebilirsiniz

10. Cildinizdeki istenmeyen tüylerden kurtulmak için lazer yaptırabilirsiniz. Ancak lazerin uzman kişiler tarafından yapılması gerekir. Kişinin lazere uygun olup olmadığını ancak uzman doktorlar anlayabilir.  Lazeri kuaförler ya da güzellik salonlarında değil, dermatoloji uzmanlarının olduğu kurumlarda yaptırmalısınız.

Popüler Yayınlar